Hvordan jeg blev kranio sakral terapeut – og fik lidt hjælp til at blive skubbet i den rigtige retning :-)

I dag er kranio sakral terapien en helt naturlig del af min hverdag, og det giver mig en dyb følelse af mening, at arbejde med at hjælpe andre. Men sådan har det bestemt ikke altid været. Den historie har jeg lyst til at dele med dig.

Et “rigtigt” arbejde

Jeg har altid været tiltrukket af den alternative verden, og elsket alt hvad der handler om spiritualitet, og det at få indsigt i sig selv via f.eks. clairvoyanter, og helbredelse via healing eller andre metoder der ligger udenfor det konventionelle sundhedssystem.
Egentlig burde det have været ligetil at vælge den type levevej langt tidligere i mit liv. Men ubevidst opfattede jeg det slet ikke som et “rigtigt” arbejde, at arbejde med alternativ behandling. Men det var helt ubevidst. Et rigtigt arbejde, var jo noget med at sidde på et kontor fra kl. 8-16, og få karriere, for så at avancere, og få en fin titel.

Tørstig sjæl

Derfor fandt jeg mig selv, arbejdende som indkøber i tøjbranchen. På den ene side var det spændende, med stort ansvar, rejser til Kina, og det at være en del af udviklingen af de enkelte stykker tøj. På den anden side tørstede min sjæl efter dybde og mening. Var det virkelig den store plan med mit liv? At tjene penge til nogle aktionærer, som i bund og grund altid ville være ligeglade med mig og det produkt vi havde udviklet. Min sjæl ville noget andet for mig, men jeg havde ingen anelse om hvordan jeg skulle komme derhen. Det var trygt at få den faste indtægt, og min nye andelslejlighed skulle jo også betales hver måned.

Chokket

Så kom chokket: Min chef sagde mig op en morgen, da jeg mødte på arbejde! Jeg havde ikke set det komme, men hun havde en anden hun hellere ville have ansat end mig. Jeg var i chok, og det var en ydmygende oplevelse, ikke selv at have valgt at forlade virksomheden. Dog trøstede det mig lidt, at min chef selv var i tårer da hun skulle sige mig op, så det var det alligevel ikke helt nemt 🙂

Fred

Som dagene gik i den efterfølgende tid, følte jeg større og større fred og lettelse i hele mit system. Efter en proces på nogle måneder, blev det mere og mere klart for mig. at den verden jeg havde arbejdet i, ikke gjorde noget godt for min sjæl. Med hjælp fra en dygtig clairvoyant (der pudsigt nok, var blevet anbefalet af hende der overtog mit job), gav jeg slip på mit egos rationelle indvendinger, som sagde: Fortsæt karrieren et andet sted, behold den faste indtægt, en potentiel lønstigning, bedre titel og større ansvar. Da jeg endelig gav slip, følte jeg den største ro, jeg havde mærket i årevis.

Ny retning

Der var ingen tvivl, jeg skulle en helt anden retning i mit liv. Men hvilken?
Jeg forsøgte at komme så tæt på det min sjæl efterspurgte, som muligt. Men efter at have overhørt hvad der blev kommunikeret til mig derfra i mange år, var det bestemt ikke en nem opgave. Dog blev det ret hurtigt tydeligt, at jeg ville hjælpe andre mennesker igennem alternativ behandling. Jeg var på ingen måde tiltrukket af det konventionelle behandlingssystem. Jeg overvejede zoneterapi og akupunktur uddannelser, men syntes det var blevet så almindeligt. Jeg kunne huske flere der havde rost kranio sakral terapi for dens positive virkninger, og da jeg læste om det, blev jeg meget fascineret af den blide tilgang til kroppen, og de mange forskellige områder den kunne hjælpe mennesker med.
Jeg tog uddannelsen på Stanley Rosenberg Instituttet, der havde et godt navn, og ved siden af, anatomi og fysiologi hos den meget inspirerende læge Ole Købke.

Rædselsslagen

Endelig kom tidspunktet, hvor uddannelsen var forbi, og jeg skulle have mine første klienter. Jeg skulle jo glæde mig, men var mildt sagt: Rædselsslagen! Samtidlig med at jeg nu skulle etablere min nye levevej, og havde hårdt brug for en masse klienter, håbede jeg at de bare ville aflyse, så jeg ikke behøvede at udsætte mig selv for at mærke den usikkerhed, jeg følte som nyuddannet terapeut. Der gik det op for mig, at det jo virkelig var et håndværk jeg skulle lære, som man kun kunne blive rigtig god til, ved at øve sig og få erfaring. Det var en helt utrolig oplevelse, de første gange jeg oplevede at hjælpe mine klienter, og det var som om jeg lige skulle overbevise mig selv om, at det her rent faktisk virkede.

Glædelig hverdag

Heldigvis forsvandt nervøsiteten gradvist, og nu glæder jeg mig hver dag til at hjælpe mine klienter, og er spændt på hvad det er for mennesker, og hvordan jeg mon kan hjælpe dem.
Når jeg ser tilbage, havde jeg brug for at blive skubbet i den rigtige retning af et andet menneske. Den opsigelse rummede for mig en stor gave, som var svær at se lige da det skete, men som jeg er meget taknemlig for i dag.

Her var en lille historie til dig, om min vej til at blive kranio sakral terapeut.