Får du en god og dyb nattesøvn? Eller sover du kun kort og uroligt?

For nogen er søvnen en selvfølge, og for andre en daglig kamp for at falde til ro. Er du også en de 40% af danskere der får for lidt søvn?
Læs her med om, hvor vigtig søvnen er for vores velbefindende og helbred.

Søvn og sygedage

Søvn og sygedage påvirker hinanden, viser en undersøgelse fra Finland. I studiet fandt forskerne frem til, at antallet af sygedage, blandt de medvirkende, hang sammen med deres søvnmønster. De personer, som havde flest sygedage, var dem, som sov under syv timer eller dem, som sov mere end ni timer *.

Søvn er afgørende for vores helbred

Søvn og humør hænger også uløseligt sammen, viser flere studier. Hvis du ikke sover nok, vil du på længere sigt med garanti komme i dårligt humør.

Når vi sover, reducerer kroppen mængden af stresshormonet kortisol, der er et hormon, som styrer vores appetit. Ud over at regulere appetitten er søvnen også med til at øge kroppens omsætning af sukker og fedt.

Hvis man sover meget lidt, så bliver indlæringen klart forringet. Du kan godt løse opgaver, som du er rutineret i, men du kan ikke indlære nye ting.

Sover man længe nok, sænkes blodtrykket normalt under søvnen. Sover man derimod for lidt, vil blodtrykket være højere i længere tid end normalt, hvilket dermed også giver flere åreforkalkninger

Søvnen er også helt afgørende for opbygningen af hjernen – specielt den del af søvnen, hvor vi drømmer, fordi den er med til at lagre begivenheder i vores hukommelse.

En enkelt søvnforstyrrelse i ny og næ gør altså ingen skade, men har nærmest en gavnlig virkning. Men tager stressen overhånd i form af natlige søvnforstyrrelser, så kan det få fatale konsekvenser for helbredet.

Kranio Sakral Terapi hjælper dig til en bedre nattesøvn!

Jeg kan hjælpe dig med kranio sakral terapi. Med kranio sakral terapien får din krop en generel ro, der gør det nemmere at sove både dybere og længere. Du kan få reduceret tankemylder og være mere afslappet.

Se udtalelse fra min klient

Min klient Gerda Monies skrev efter behandlingen for ro:
“TAK Julie – Har sovet som en baby”

Du kan bestille tid til behandling her

 

Kilder: Undersøgelsen fra Finland er udgivet af magasinet Sleep, og bag den står Det Finske Institut for Arbejdsmiljø, Hjelj Institut, Institut for Folkesundhedsvidenskab og National Institut for Sundhed og Velfærd i Helsinki.

Sybille Hildebrandt / Poul Jennum fra Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital